Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Marko sneert naar Schumacher: "Red Bull kiest coureurs niet op basis van marketing"

Mick Schumacher is dit seizoen reserverijder bij Mercedes, nadat hij de afgelopen twee seizoenen een vast gezicht was op de grid bij de Formule 1. Red Bull-adviseur Helmut Marko legt uit waarom Schumacher niet in beeld was voor een plek bij AlphaTauri.

Schumacher Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de seizoenen 2021 en 2022 was Mick Schumacher een van de vaste coureurs bij Haas. De zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher. In 43 races reed hij slechts twee keer in de punten, waarbij P6 bij de GP van Oostenrijk in 2022 zijn beste resultaat was.

Vaker kwam Schumacher junior in het nieuws door crashes. Teambaas Gunther Steiner van Haas onthulde in zijn dit jaar verschenen boek dat de kostenpost bij Schumacher hoog was. Daarmee gaf hij Schumacher nog een flinke trap na. Dit seizoen is hij testrijder bij Mercedes en zal hij volgende week zijn debuut maken.

Dit was onder meer een van de redenen waarom er bij Haas voor dit seizoen geen plek was voor Schumacher. Zijn oom en tevens oud-coureur Ralf Schumacher had gehoopt dat zijn neefje bijvoorbeeld bij AlphaTauri zijn carrière kon vervolgen. Maar daar werd gekozen voor de Nederlander Nyck de Vries. Volgens Ralf Schumacher heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko niet voor de jonge Duitser gekozen, mede vanwege zijn achter naam.

Marko weerspreekt dit bij de Oostenrijkse krant OE24. "Ik heb geen probleem met de naam Schumacher. Voor mij is Michael Schumacher de grootste, en ik praat regelmatig met Ralf. Maar hij ziet één ding verkeerd: ons F1-programma is gebaseerd op prestaties, niet op marketing", zo sneert hij naar de Duitser.

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken