Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko speculeert over F1-toekomst Verstappen: "Wie weet doet hij dat wel"

Met elf overwinningen op rij voor Red Bull - waarvan in totaal negen voor Max Verstappen - zijn de Oostenrijkse renstal en de tweevoudig wereldkampioen aan een droomhuwelijk bezig. Tóch maakt Verstappen er geen geheim van dat hij een carrièreduur zoals die van Lewis Hamilton of Fernando Alonso vooralsnog niet ziet zitten. Helmut Marko neemt de woorden van de Nederlander uiterst serieus.

Max-Verstappen-Helmut-Marko-Monaco-F1-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens het Britse Grand Prix weekend zei Max Verstappen dat de gedachte om te stoppen met zijn Formule 1-loopbaan zo nu en dan in zijn hoofd rondspookt. Dit vanwege de overvolle kalender, die in 2024 bestaat uit 24 races. Het is zeker niet de eerste keer dat de Red Bull-coureur zijn onvrede laat doorschemeren.

Op papier heeft hij nog een contract tot en met 2028. Op zijn vroegst kan hij dus in 2029 tussen de geraniums gaan zitten. Het Oostenrijkse nieuwsblad OE24 vroeg Helmut Marko na het raceweekend op Silverstone of hij zich zorgen maakt over de toekomst van de Nederlandse coureur bij Red Bull Racing.

Marko er nog niet eens van overtuigd of Verstappen zijn contract helemaal na zal komen. Wie weet houdt de tweevoudig kampioen het wel van het ene op het andere moment voor gezien.

"Max zegt zoiets niet zomaar. Ik hoop dat hij zijn contract, dat tot 2028 loopt, helemaal uitdient. Wie weet zegt hij op een dag: 'bedankt, dit was het.' Laten we afwachten hoe alles zich ontvouwt. In 2026 komen er nieuwe regels, welke alles op zijn kop kunnen zetten", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024