Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko spot één manier waarop Verstappen dit jaar gestopt kan worden

Voor Max Verstappen staat de teller op twee overwinningen uit twee races in 2024. Gezien zijn dominantie, vermoedt menigeen dat de Nederlander weer bijna elke race gaat winnen. Toch ziet Helmut Marko wel een scenario waarin het fout kan gaan voor Verstappen.

Verstappen Saudi Win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een daverende seizoensopening in Bahrein, waar Max Verstappen 22 seconden wegreed bij Sergio Perez en 25 bij de eerstvolgende coureur, ging de regerend kampioen in Saoedi-Arabië vrolijk verder. Hij reed dertien seconden weg bij Sergio Perez en nog een stukje verder bij de eerste niet-Red Bull-coureur: Charles Leclerc.

Helmut Marko trekt na afloop van de race een heldere conclusie: De RB20 is geweldig en alles klopt. "Deze keer hebben we met negentien seconden voorsprong gewonnen!", glundert hij bij ORF. "Alles klopt. We hebben een auto die goed is in de snelle bochten én een goede topsnelheid heeft. De pitstops zijn optimaal en de bandenslijtage was op de medium banden zeer goed. Op de harde banden was de slijtage wat meer aanwezig, dus makkelijk was het vandaag niet."

Waar kan dit mis gaan?

Toch is Marko er niet zeker van dat Max Verstappen zomaar alles gaat winnen. Hij erkent dat de racepace van de drievoudig kampioen superieur is, maar over een enkele ronde is de RB20 nog enigszins bij te houden. Als Verstappen dan een keer net niet als in Djedda een superronde neer weet te zetten, dan kan het gevolgen hebben.

"Het belangrijkste is de kwalificatie. Het is bijna een kwalificatiekampioenschap! Als je vooraan staat, dan wordt je leven veel makkelijker gemaakt en ziet het er ook makkelijker uit. Op banen waar de kwalificatie het verschil maakt, daar kan het dus nog verkeerd gaan. Voorbeelden daarvan zijn de circuits in Monte Carlo en in Singapore", zo wijst hij op de twee stratencircuits.

"Hier in Saoedi-Arabië zagen we weer een buitenaards rondje van Max waarmee hij de poleposition wist te veroveren. Als dat niet lukt en je niet vanaf pole start, dan kan het zeker voorkomen dat we niet winnen. Niet dat het dan meteen zo misgaat als vorig jaar in Singapore, maar dan kan het gebeuren dat je de race niet wint", aldus de topadviseur.

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer