Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko spot onovertuigend Red Bull en waarschuwt Perez na ruïneren updatepakket

Met een elfde en achttiende plaats in VT2 was het voor Red Bull geen vrijdag om naar huis te schrijven. Dat merkte ook Helmut Marko, die eerder op de dag al zag hoe Sergio Perez zijn RB19 in de muur parkeerde.

Perez Crash Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
In VT1 werden er nauwelijks meters verreden onder droge omstandigheden. Alleen het eerste kwartier was het droog, maar vanwege een crash van Sergio Perez konden de Formule 1-coureurs nauwelijks proeven van een droge baan.

De auto van Perez werd in allerijl opgelapt door het Red Bull-team, waarna hij VT2 nog af kon werken. Daarin ging het ook niet van een leien dakje: P18. Bovendien verpestte hij een setje zachte banden door deze te blokkeren bij het aanremmen. Daardoor moest de Mexicaan ongepland al een set van de medium sloffen in gebruik nemen in een weekend waar er minder banden beschikbaar zijn coureur, vanwege een nieuw kwalificatieformat.

Helmut Marko slaakt na afloop dan ook een diepe zucht. Bij Checo's crash werd het nieuwe updatepakket dat op zijn RB19 zat verwoest. De updates zijn vervangen, maar voor de Mexicaan zijn dit de laatste beschikbare exemplaren van de nieuwe update, waarschuwt Marko. Als hij weer crasht, heeft hij dan ook een groot probleem, zo bevestigt Marko bij Motorsport Magazin. Verstappen lukte het overigens wel om VT2 af te werken op slechts een setje van de zachte banden.

Niet overtuigend

Daar waar Perez zijn eigen problemen creëerde, zo bleef Verstappen foutloos. Toch kwam hij niet verder dan P11. Marko merkt dan ook dat het bij Red Bull niet heel lekker loopt tot nu toe in Hongarije. "Het is allemaal niet zo overtuigend als normaal. Het lukte ons niet om er meteen te staan met goede tijden. We moeten er meer voor strijden."

Toch kan hij op een positieve noot eindigen. Nadat de korte runs voorbij waren, voerde Red Bull wat aanpassingen door aan de wagen. In de lange run ging Verstappen vervolgens erg goed, ook al was deze maar heel kort. "Vooral de lange run was bemoedigend. Daarvoor hadden we nog een paar kleine dingen veranderd", zo sluit Marko af.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"