Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Marko spreekt Newey-geruchten naar Ferrari tegen

Het nieuws dat Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull Racing is inmiddels ingedaald, maar waar gaat de topontwerper hierna aan de slag? Dat is de grote vraag en Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft daar nu zijn mening over.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na bijna twintig jaar komt er een einde aan de succesvolle samenwerking tussen Adrian Newey en Red Bull Racing. De topontwerper pakte talloze overwinningen en polepositions, zes constructeurstitels en zeven rijderstitels met de Oostenrijkse renstal, maar nu vindt de 65-jarige Brit het mooi geweest.

Dan is het de grote vraag: wat is de volgende stap van Newey? Er zijn hardnekkige geruchten dat hij richting Ferrari vertrekt, maar ook Aston Martin aast op de diensten van de topontwerper. Voorlopig komt het daar niet van, zo liet Newey eerder al weten. "Het is een goed moment om een stapje terug te doen en een pauze in te lassen, de balans van het leven op te maken en te gaan reizen."

"Ik ga met Mandy, mijn vrouw, en de honden waarschijnlijk in bijvoorbeeld een camper door Frankrijk reizen en gewoon van het leven genieten. En dan sta ik misschien op een gegeven moment onder de douche en zeg ik: 'oké, dit wordt het volgende avontuur'. Maar op dit moment is er geen plan", zo vertelde Newey in Miami.

Als het weer gaat kriebelen bij Newey, dan heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko wel een idee waar hij aan de slag gaat. "In welke kleur zie ik Newey in de toekomst? Ik denk dat het rood een beetje botst met het donkerblauw. Maar ik denk dat alles mogelijk is met een geweldige kleur zoals groen", zo vertelt Marko tegenover Total-motorsport.com. En welk team rijdt er rond in een groene livery? Juist, Aston Martin. Daarmee hint Marko dus duidelijk op een toekomst van Newey bij het team van Fernando Alonso en Lance Stroll.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'