Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko spreekt openlijk over het gemis van goede vriend Lauda

Helmut Marko en Niki Lauda waren en zijn nog steeds ware Formule 1-legendes. Laatstgenoemde overleed een jaar geleden, tot groot verdriet van goede vriend en landgenoot Marko. Hij mist Lauda.

Lauda Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull-adviseur Helmut Marko hoorde een jaar geleden, op 20 mei 2019, dat zijn goede vriend Niki Lauda na een lang ziektebed was komen te overlijden. Het nieuws kwam keihard binnen, zo vertelt de Oostenrijker een jaar na dato tegenover oe24. "Het was een grote klap en ik kon er de hele nacht niet van slapen", zo erkent Marko, die nog steeds dagelijks terugdenkt aan zijn goede vriend.

"We zouden vandaag de dag genoeg hebben om over te praten. Niki had altijd zijn mening klaar, zeker in moeilijke tijden als nu, waarin er belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Zijn mening was altijd helder en hij had altijd goede oplossingen. Het is nog steeds erg verdrietig en lastig te geloven dat hij niet meer onder ons is."

De eerstvolgende Grand Prix is naar verwachting de Oostenrijkse, waar de drievoudig Formule 1-kampioen vorig jaar groots werd geëerd. "Ook dit jaar is hij er nog steeds bij", verzekert Marko. " Niki zal namelijk nooit worden vergeten, zeker niet door de generatie die met hem heeft samen gewerkt. Voor iedereen bij Mercedes was hij een echt vaderfiguur", aldus Marko, die tot slot nog terugdenkt aan de gezamenlijke ontbijtjes die de twee tijdens elk Grand Prix-weekend aten.

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto