Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko spreekt steun uit voor Verstappen

Er is al genoeg gezegd en geschreven over de rel die Max Verstappen met de FIA had in Singapore. Volgens Helmut Marko heeft zijn coureur een uitstekende reactie gegeven.

Max-Verstappen-Helmut-Marko-Singapore-GP-F1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had het hele weekend in Singapore het aan de stok met de FIA. De Nederlander kreeg na het gebruik van het woordje 'fucked' een taakstraf opgelegd en was het hier allerminst mee eens. De regerend wereldkampioen vertikte het vervolgens om tijdens FIA persconferenties nog uitgebreid antwoord te geven en gaf, als tegenprestatie, zijn 'eigen' persconferentie buiten de FIA-zaal.

Volgens Helmut Marko was dit dé perfecte reactie die Verstappen kon geven op een verder 'twijfelachtige' straf, zo vertelt hij in zijn wekelijkse column bij Speedweek: "De FIA ging ​​de verkeerde kant op met de straf voor Max, die donderdag op de persconferentie een scheldwoord gebruikte dat in de racewereld zó vaak te horen is dat het praktisch tot het alledaagse taalgebruik behoort. Bovendien gebruikte hij het woord om een ​​object te beschrijven, een auto in dit geval, en niet een persoon."

"Ik denk dat het aan andere maatstaven wordt afgemeten als je kijkt naar wat bijvoorbeeld Günther Steiner zonder consequenties presteerde. De hele zaak is duidelijk overdreven en belachelijk, ik denk dat we totaal verschillende zorgen hebben. Maar de reactie van Max vond ik heel goed, aangezien hij binnen de toegestane grenzen, met hele korte antwoorden op de persconferentie, duidelijk maakte wat hij ervan vond", zo vervolgt Marko zijn betoog.

"Je moet de emoties toelaten," zo vervolgt Marko zijn verdediging van Verstappen. "Of als je zo moralistisch bent, kun je de relevante uitspraken negeren. Over het algemeen is de Formule 1 een emotioneel geladen sport waarin de coureurs hun emoties uiten, afhankelijk van hun temperament. Maar als team kunnen we er niet veel aan doen; we kunnen alleen maar hopen op begrip van de sportautoriteiten. Te veel regels mogen chauffeurs niet het plezier in hun werk ontnemen. Max heeft de funfactor nodig en de wetenschap dat de sport die hij beoefent ook beoefend kán worden. Zelf ben ik ook voorstander van het oud-Engelse gezegde ‘let them race’."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x