Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko spreekt van makkelijke pole voor Verstappen

Red Bull-adviseur Helmut Marko is erg blij met de pole van Max Verstappen voor de Franse Grand Prix. Al in de derde training zag hij dat het goed zat.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Max Verstappen was razendsnel in de derde training en sloeg zelfs een gat van zeven tienden. Dat gat was in de kwalificatie een kleine drie tienden, maar nog altijd groot.

Red Bull-adviseur Helmut Marko spreekt van een 'makkelijke' pole. "We vonden de optimale set-up, wat al duidelijk was in de derde training. Daar hadden we een voorsprong van ongeveer drie tienden", vertelt hij aan Servus TV.

"Het was relatief gezien makkelijk, maar een pole is nooit makkelijk maar de combinatie van auto, motor en coureur was goed. We hoopten eigenlijk op een derde positie voor Perez, maar hij kwam enkele honderdsten tekort. Over het algemeen bevinden we ons in een goede positie voor de race."

Het strijdplan van Red Bull is weinig verrassend: "We willen een goede start hebben en dan weg rijden en zeker een seconde pakken in verband met de lange rechte stukken, waarop het DRS-effect sterk is."

"Dan controleer je de race vooraan. Maar dat is het plan en ik weet zeker dat Mercedes ook een plan heeft, maar ik geloof dat het voor ons kan werken."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken