Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko staat perplex van prestatie Verstappen: "Onvoorstelbaar op dit circuit"

0,537. Dat was de voorsprong van polesitter Max Verstappen op nummer twee Lando Norris aan het einde van de kwalificatie. Helmut Marko kan het bijna niet geloven.

"Onvoorstelbaar hier op dit korte circuit, dat Verstappen een voorsprong van zes tienden heeft!", jubelt Helmut Marko na de kwalificatie in gesprek met het Duitse Sky Sports . 'We dachten dat het om een honderdste of een tiende van een seconde zou gaan, maar zowel de timing als de aanpak was goed afgesproken tussen Max en zijn engineer." De strategie was perfect, oordeelt Marko, mede door het samenspel tussen Verstappen en zijn engineer. "Slechts een ronde opwarmen en dan losgaan", wijst Marko op de slotminuten van Q3. "Nog een kleine verandering aan de voorvleugel hier, de bandenspanning lieten ze zoals die was, maar in alle situaties liet Verstappen gewoon zien dat hij echt alles helemaal onder controle had."

Verstappen vs. Perez

Verstappen reed dus in de slotminuten van Q3 slechts een opwarmronde voordat hij voor een snelle tijd ging zitten, in tegenstelling tot Sergio Perez. Bij de Mexicaan is de verkeerde keuze gemaakt, oordeelt Marko. "Er zijn intensieve gesprekken gevoerd met onze simulatiemensen. We hadden een grote marge en alles was gestructureerd, ook vanuit Max zijn kant. Het was een duidelijke beslissing om meteen na de ene opwarmronde aan te zetten. Bij Checo hebben ze nog een tweede opwarmronde gereden, maar dat was niet de juiste beslissing", zo sluit hij met een zucht af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel