Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko steekt loftromplet over Tsunoda: "Van het niveau Verstappen"

Helmut Marko, adviseur van Red Bull, is erg te spreken over de prestaties van Yuki Tsunoda tijdens zijn thuisrace in Japan. Tsunoda scoorde één punt voor Visa Cash App RB (RB), terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo al na een paar bochten uit de race lag.

Tsunoda Qualifying Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan stonden de RB-coureurs er al goed bij. Zowel Yuki Tsunoda als Daniel Ricciardo waren aardig aan elkaar gewaagd en het gat tussen de twee was in Q2 slechts 55 duizendsten. Maar dat was wel het verschil tussen P10 en P11, oftewel wie er wel of niet doorging naar het laatste deel van de kwalificatie. Tsunoda was de snelste man en mocht zich zo voor de derde keer op rij opmaken voor Q3.

Ricciardo moest tevreden zijn met de 11e plek in de kwalificatie op Suzuka, wat gelijk zijn beste startplek van dit seizoen was. Maar daar kon hij niet van profiteren, want hij lag al na een paar bochten uit de wedstrijd. Helmut Marko, adviseur van Red Bull, legt uit waar het in eerste instantie al mis ging voor Ricciardo in zijn column voor Speedweek.

"De reden voor de slechte start van de RB's was de hardere band", zo legt hij uit. Daar waar Tsunoda en Ricciardo op de medium banden startten, stonden een hoop coureurs recht achter de RB's op de zachte banden. "Ricciardo was sowieso te voorzichtig in de eerste bocht en werd links en rechts ingehaald. Daarna volgde een raceongeluk dat gemakkelijk kan plaatsvinden bij de start van een race."

Daarna vertelt Marko vol lof over Tsunoda. De Japanner pakte een belangrijk punt voor RB in de constructeursstand. "Yuki was vervolgens sensationeel goed weg bij de herstart van de race. Zijn inhaalmanoeuvres waren de show van de dag en de fans waren helemaal in de wolken. Zijn weekend was vergelijkbaar met het niveau van bijvoorbeeld Max Verstappen en Fernando Alonso. Hij was foutloos, een superprestatie onder de druk van zijn thuisrace", zo sluit Marko af.

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"