Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko stelt fans Verstappen en Red Bull gerust: 'Ik geloof daar niet in'

Volgens Helmut Marko hoeven de fans van Max Verstappen en Red Bull zich geen zorgen te maken over de reglementswijzigingen van 2022. De Oostenrijkse renstal zal samen met Mercedes 'gewoon' weer vooraan het veld staan.

In 2022 breekt er een nieuw tijdperk aan in de Formule 1. De reglementen gaan op de schop en de bolides zullen enorm verschillen van de bolides van de afgelopen jaren. Het zal niet de eerste keer zijn in de geschiedenis van de F1 dat er tijdens een 'nieuw tijdperk' één team is dat een loophole of iets dergelijks heeft gevonden en ineens onverslaanbaar is. Dit zagen we bijvoorbeeld met BrawnGP in 2009, toen ze conform de reglementen met een dubbele diffuser het seizoen aftrapten, waardoor ze de eerste races onverslaanbaar waren." In theorie kan een kleiner team met een ingenieuze uitvinding komend seizoen gaan domineren, maar Helmut Marko is hier niet zo bang voor. De Oostenrijker denkt dat Red Bull en Mercedes 'gewoon' weer aan de voorkant van de grid zullen staan in 2022. Een vergelijking met 2009 wuift hij in gesprek met Autorevue weg. "De dubbele diffuser was toen nog een politiek ding." "Met de standaard die teams als Mercedes en Red Bull vandaag de dag hebben met simulaties, computers en alle andere middelen, geloof ik er niet in. Hopelijk wordt het allemaal wat closer, want in principe reden we met zijn tweeën vooraan het veld (in 2021, red.)"

Red Bull en Mercedes weer de te kloppen teams

Het is duidelijk dat Marko zich geen zorgen maakt voor het Formule 1-seizoen van 2022. "Ik denk dat de machtsverhoudingen hetzelfde blijven", benadrukt de Red Bull-adviseur. Een klein beetje concurrentie van een paar andere teams verwacht hij mogelijk nog wel. "Misschien zet Ferrari nog een stap en kan een ander team op eigen kracht nog een of twee races winnen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje