Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko stelt Red Bull-fans gerust: "Albon werd verkeerd begrepen"

Helmut Marko komt met goed nieuws voor de Red Bull-fans: de ontwikkeling van de RB18 verloopt voorspoedig. Eerder ontstonden er juist zorgen over de progressie van de 2022-bolide, maar de adviseur van de Oostenrijkse renstal benadrukt dat men zich geen zorgen hoeft te maken.

Albon Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Helmut Marko verwacht niet dat het titelgevecht van 2021 voor vertraging heeft gezorgd bij het ontwikkelen van de RB18. Eerder uitte Alexander Albon zijn zorgen over de 2022-bolide van Red Bull. De Oostenrijkse renstal moest namelijk de ontwikkeling van de nieuwe auto staken, om de focus weer te leggen op de wereldtitel van afgelopen seizoen.

Albon wekte de indruk dat het project voor komend seizoen hierdoor niet meer op schema liep, maar Marko laat bij F1 Insider weten dat de Red Bull-fans zich geen zorgen hoeven te maken. "Albon werd verkeerd begrepen. Alles wat ik nu kan zeggen, is dat we Max Verstappen zijn titel willen verdedigen. We verkeren in een gunstige positie om dit te doen."

Mercedes en Red Bull de favorieten in 2022?

Ondanks de grote veranderingen van komend seizoen, verwacht Marko weinig verandering in de pikorde aan de voorkant van het veld. "We hadden twee verschillende ontwikkelingsprogramma's in 2021. Beiden hebben gewerkt. Er is geen enkele reden om te denken dat Mercedes en wij niet meer de favorieten zullen zijn dit jaar."

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull