Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko stippelt route naar derde Formule 1-wereldtitel Verstappen uit

Wanneer kroont Max Verstappen zich voor de derde keer tot wereldkampioen Formule 1? Helmut Marko heeft daar wel een idee over, of liever gezegd, een voorkeur voor.

Dat Max Verstappen dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen Formule 1 wordt, lijdt eigenlijk geen twijfel, tenzij er hele gekke, onwenselijk dingen gebeuren. In theorie kan hij in de Grand Prix van Japan (24 september) al wereldkampioen worden. Red Bull-teamadviseur Helmut Marko zou dat graag zo zien gebeuren. "Laten we hopen dat hij tot die tijd blijft winnen en hij zo de recordboeken blijft herschrijven. Het zou passend zijn om het in Japan te doen en onze Japanse motorleverancier (Honda, red.) zou dat ook zeker niet vervelend vinden", aldus de Oostenrijker tegenover het eveneens Oostenrijkse OE24 . Mocht hij dat doen, dan doet hij dat waarschijnlijk mede me behulp van enkele updates voor de RB19. Teambaas Christian Horner gaf aan dat men de focus intern volledig naar de bolide van 2024 had verlegd, maar dat was klaarblijkelijk toch nog niet helemaal het geval, óf het team van Verstappen heeft al enige tijd iets op de plank liggen. "Ons volgende updatepakket zal niet vóór de Grand Prix van Singapore geïntroduceerd worden", zo verklapt Marko namelijk over het thema.

Vettel vs. Verstappen

Als Verstappen zijn zegereeks voortzet op weg naar die derde wereldtitel, dan verbetert hij de winning streak van Sebastian Vettel, die de Duitser eveneens met Red Bull wist neer te zetten. Wat is het verschil tussen beide rijders? "Max is nog wat relaxter. Sebastian moest toentertijd een achterstand op Fernando Alonso zien in te halen, terwijl je nu met Max het gevoel krijgt dat hij alles met speels gemak oppakt op dit moment."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel