Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko stipt belangrijk voordeel voor Red Bull aan: "Bij Ferrari kunnen ze dat niet"

Helmut Marko heeft vertrouwen in de Grand Prix van Frankrijk. De adviseur van Red Bull ziet alleen maar voordelen met Max Verstappen en Sergio Perez startend vanuit de top drie. Dat Charles Leclerc op P1 start, maakt hem niet uit.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull-coureur Max Verstappen zal de GP van Frankrijk niet vanaf pole starten, maar heeft volgens adviseur Helmut Marko wel de beste papieren in huis om te winnen. De Oostenrijkse renstal heeft het namelijk niet alleen op strategisch niveau beter voor elkaar met Verstappen én Sergio Perez in de aanval. Ook bij de motor is er een voordeel volgens Marko.

Wat betreft de strategie heeft Red Bull de keuze. "We hebben de mogelijkheid om zowel op een één- als tweestopper succesvol te zijn", zegt hij bij Motorsport.com. "En we hebben Perez hopelijk ook om tegenover Ferrari te kunnen zetten, dat natuurlijk maar één auto aan de voorkant heeft (Charles Leclerc op pole, red.).

"Vanuit dat oogpunt bekeken, zitten we in een goede uitgangspositie en als je de statistieken erop naslaat, dan is de man op poleposition niet altijd degene die ook de race wint."

Marko: "Te riskant voor Ferrari om volgas te rijden"

Marko denkt dat Red Bull ook het voordeel is met de Red Bull Powertrains-motor, welke in de praktijk nog van Honda is. "We hebben bij Ferrari toch wel wat motorproblemen gezien en bij deze hoge temperaturen en gezien hoeveel van de ronde er volgas gereden wordt, geloof ik dat het te riskant voor ze zou zijn als ze de hele afstand op vol vermogen zouden rijden."

"De Honda-motor kent niet van dat soort ups en downs. Onze performance is constant goed. En qua betrouwbaarheid ziet het er bij ons goed uit, daar hoeven we ons ook geen zorgen over te maken. Het wordt een harde, maar waarschijnlijk weer mooie wedstrijd voor de toeschouwers."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken