Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko kondigt nieuwe updates aan voor Verstappen

Het verschil tussen Lando Norris in de McLaren en de Red Bull van Max Verstappen was zondag tijdens de Grand Prix van Nederland erg groot. Op de streep had Norris zelfs een marge van een kleine 23 seconden te pakken. En dus moeten er snel nieuwe onderdelen komen bij Red Bull, zo geeft Helmut Marko aan.

Marko Sunday Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kon de tweede seizoenshelft niet beter beginnen. Met ruime voorsprong won de Brit de GP van Nederland en pakte en passant ook nog de snelste raceronde in de absolute slotfase van de race. Max Verstappen zag de voorsprong in het rijderskampioenschap zo teruglopen van 78 punten naar 70. De Nederlander wist de schade namelijk te beperken door zelf als tweede te finishen op Zandvoort.

Desondanks is de dominante zege van Norris opnieuw een signaal dat het bij McLaren heel goed gaat, maar dat de balans er bij de RB20 totaal niet in lijkt te zitten. Verstappen wist de afgelopen vijf races niet te winnen en de nederlaag die hij op Zandvoort moest slikken, zal toch wel pijn hebben gedaan.

Helmut Marko laat zijn licht schijnen op de slag die Norris en McLaren sloegen op het circuit in de Noord-Hollandse duinen. "De omstandigheden waren hier ideaal voor McLaren en we konden gewoon niet op gang komen. Maar niet alle circuits zijn zo. Onze engineers moeten iets bedenken, dat is zeker. Om negen keer als tweede te finishen, dat is niet genoeg", zo vertelt Marko tegenover Sky DE, als het gaat om het kampioenschap bij de coureurs.

Daar voegt hij tegenover ServusTV nog het volgende aan toe. "Over het algemeen werd de duidelijke superioriteit van McLaren onderstreept door de snelste ronde in de 1:13, zonder DRS in de allerlaatste ronde. Van zo'n tijd kunnen we alleen maar dromen. We hebben dus nog veel werk te doen."

"We weten ongeveer waar de problemen liggen. Er moet meer balans in de auto komen. Meer balans betekent dat de coureur meer vertrouwen heeft en dat de auto minder glijdt, wat gelijk de bandenslijtage verbetert. Er zitten wat dingen in de pijplijn. Maar hoe snel ze kunnen komen? Met het oog op deze nederlaag komen ze waarschijnlijk eerder gisteren dan vandaag."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024