Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko strooit zout in de wond van Ferrari en looft Red Bull-hoofdstrateeg

Red Bull veroverde in Monaco een knappe eerste en derde plaats, terwijl het er aan het begin van de race niet zo rooskleurig uit zag. Helmut Marko is blij met het werk van de Red Bull-strategen.

Verstappen rain Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Sergio Perez en Max Verstappen startten de Grand Prix van Monaco vanaf de derde en vierde startplek. In de straten van het prinsdom hadden ze een klein wonder nodig om plekken goed te maken, want inhalen is er op de baan nagenoeg onmogelijk.

Dat wonder kwam er in de vorm van Hannah Schmitz, de hoofdstratege van Red Bull. Terwijl men bij Ferrari helemaal de plank missloeg, zorgde zij ervoor dat Sergio Perez twee plekken en Max Verstappen een plek kon winnen ten kosten van de Ferrari-coureurs.

Zout in de wonden

Helmut Marko zet de Britse stratege dan ook in het zonnetje na afloop van de Grand Prix van Monaco. Hij strooit wat zout in de wonden van Ferrari, dat de overwinning en een dubbelpodium door een foute strategie misliep.

"Ik ben trots op het team, maar vooral op onze hoofdstrateeg Hannah Schmitz. Natuurlijk kreeg zij veel informatie uit Milton Keynes, maar ze bleef kalm en wachtte op de juiste beslissing."

"We zijn er niet alleen in geslaagd om te winnen, maar we hebben ook Max voor Leclerc op de baan gekregen", glundert Marko in gesprek met onder meer RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"