Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko strooit zout in de wond van Ferrari en looft Red Bull-hoofdstrateeg

Red Bull veroverde in Monaco een knappe eerste en derde plaats, terwijl het er aan het begin van de race niet zo rooskleurig uit zag. Helmut Marko is blij met het werk van de Red Bull-strategen.

Verstappen rain Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Sergio Perez en Max Verstappen startten de Grand Prix van Monaco vanaf de derde en vierde startplek. In de straten van het prinsdom hadden ze een klein wonder nodig om plekken goed te maken, want inhalen is er op de baan nagenoeg onmogelijk.

Dat wonder kwam er in de vorm van Hannah Schmitz, de hoofdstratege van Red Bull. Terwijl men bij Ferrari helemaal de plank missloeg, zorgde zij ervoor dat Sergio Perez twee plekken en Max Verstappen een plek kon winnen ten kosten van de Ferrari-coureurs.

Zout in de wonden

Helmut Marko zet de Britse stratege dan ook in het zonnetje na afloop van de Grand Prix van Monaco. Hij strooit wat zout in de wonden van Ferrari, dat de overwinning en een dubbelpodium door een foute strategie misliep.

"Ik ben trots op het team, maar vooral op onze hoofdstrateeg Hannah Schmitz. Natuurlijk kreeg zij veel informatie uit Milton Keynes, maar ze bleef kalm en wachtte op de juiste beslissing."

"We zijn er niet alleen in geslaagd om te winnen, maar we hebben ook Max voor Leclerc op de baan gekregen", glundert Marko in gesprek met onder meer RacingNews365.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez