Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko strooit zout in de wonden: "Verstappen ging niet tot de limiet"

Max Verstappen domineerde in Oostenrijk en zette de concurrentie op grote achterstand op de Red Bull Ring. Maar ondanks zijn grote voorsprong ging hij niet tot het uiterste, zo verklaart Helmut Marko.

Red Bull behaalde een klinkend dubbel podium met Max Verstappen en Sergio Perez tijdens de thuisrace op de Red Bull Ring. Veel lof ging uit naar de Nederlander, maar zijn Mexicaanse teamgenoot - startend als vijftiende, kende met de derde plaats ook een uitstekende race.

Marko looft de Mexicaan dan ook: "Maar je moet ook Perez prijzen. Hij werd tweede in de sprintrace, is de vijftiende naar de derde plaats gereden en heeft niets fout gedaan. Voor ons was het een ongelooflijk weekend", vertelt hij aan ORF.

Verstappen kan ook op volop lofzang rekenen: "Max reed soeverein. De eerste ronde na de start was een kritieke ronde, omdat de Ferrari's erg sterk zijn in het op temperatuur krijgen van hun banden. Leclerc heeft het tweemaal geprobeerd, maar daarna had Max de controle."

"En als je dan hoort hoe rustig hij over de radio praat. Tja, zo gaat dat eigenlijk tijdens de middag."

De concurrentie die na afloop van de GP van Canada nog massaal riep dat Red Bull een deel van haar voorsprong verloren was, kwam thuis van een koude kermis. Marko wreef nog wat extra zout in de wonden.

"Max hoefde zeker niet tot de absolute limiet te gaan, maar je moet ook kijken naar de Grand Prix-afstand. Je moet rekening houden met de banden, het brandstofverbruik van de auto en daarin heeft hij altijd onder de limiet gereden."

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"