© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Super Formula prima leerschool voor Red Bull-coureurs"

06 dec. 2018 12:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Helmut Marko is meer dan ooit gecharmeerd van de Japanse Super Formula als leerschool voor potentiële Formule 1-coureurs. Pierre Gasly is daar in zijn ogen een duidelijk voorbeeld van.

De Fransman Pierre Gasly werd in 2017 in de Super Formula geparkeerd, omdat hij in de ogen van Helmut Marko nog niet helemaal rijp was voor de Formule 1. "We waren echter onder indruk van de prestaties en de ontwikkeling van Pierre aldaar en dus zijn we van plan vaker onze coureurs die kant op te sturen", aldus Red Bull-adviseur Helmut Marko.

"De auto's zijn snel en net als in de Formule 1 is het niet eenvoudig om de banden op arbeidstemperatuur te krijgen. Het deelnemersveld is bovendien sterk en dat maakte de Super Formula tot een uitermate geschikte leerschool."

Met het afvaardigen van Dan Ticktum voegt Red Bull de daad bij het woord en ook Lucas Auer zet in dienst van Red Bull de stap naar de Super Formula. De Duitser is daarmee het nieuwste lid van de Red Bull-familie.

"We houden houden zijn carrière graag gaande, ook al speelt Honda in dit verhaal ook een rol", aldus Marko, die met Red Bull drie Honda-aangedreven teams sponsort in de Super Formula, maar waarvan de rijders niet automatisch ook Red Bull-junioren zijn: "Zo rijdt de zoon van Adrian Newey, Harrison, voor één van die teams, maar hij is geen Red Bull-junior", besluit Marko in gesprek met Speedweek.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen