Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko tempert verwachtingen rond Verstappen: "Dat gaat heel moeilijk worden"

Max Verstappen heeft een gridstraf van 10 plekken aan zijn broek hangen voor de Grand Prix van België. Volgens Helmut Marko is dat cruciaal in het gevecht met McLaren en daarom tempert de Oostenrijker de verwachtingen rondom de Nederlander.

Helmut Marko Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal de Grand Prix van België hoe dan ook buiten de top 10 gaan beginnen. De Nederlander krijgt op zondag te maken met een gridstraf van 10 plaatsen en zal dus vanuit het middenveld zijn weg naar voren moeten vinden. Iets wat hij in het verleden al een succesvol deed.

De tijden zijn echter veranderd en zo dominant als Verstappen de afgelopen twee jaar was, is niet langer de realiteit. Dat beseft Helmut Marko ook en daarom tempert de Oostenrijker, in gesprek met PlanetF1, de verwachtingen: "Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden. Op dit moment lijkt het er niet op dat we meedoen. Maar laten we eens kijken of we veranderingen kunnen aanbrengen. We maken ons niet zo'n zorgen om de snelheid van McLaren, want wij zijn de enige die met hen kunnen vechten. En dat is helemaal prima."

Ook heeft Marko een verklaring voor het plotselinge gebrek aan snelheid bij Verstappen. In de eerste vrije training domineerde de Nederlander op het circuit van Spa-Francorchamps, maar die voorsprong was als sneeuw voor de zon verdwenen tijdens de tweede vrije training. "We hebben de setup van de ochtend veranderd. Ik geloof alleen dat de setup uit de eerste sessie beter was", aldus Marko.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'