Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko trekt harde conclusie over Ricciardo: "Niet van het niveau Verstappen of Perez"

Daniel Ricciardo is momenteel niet van het niveau van Max Verstappen of Sergio Perez, zo concludeert Helmut Marko na de eerste maanden van de Australiër in de simulator.

Daniel Ricciardo is dit jaar als derde coureur regelmatig actief in de Red Bull-simulator, maar daar maakt hij nog geen geweldige indruk. Red Bull-adviseur Helmut Marko vertelt dat in gesprek met Motorsport-Total . "Hij is niet op het niveau van Verstappen en Perez", is Marko hard. Hij wil echter niet onthullen hoe groot de achterstand van Ricciardo is. "Dat zijn interne details." Er is zeker wat veranderd sinds Ricciardo enkele jaren geleden nog de teamgenoot van Max Verstappen was, denkt de Oostenrijker. "Bij McLaren en Renault miste hij de vastberadenheid waarmee hij bij Red Bull schitterde. Er moet iets in hem om zijn gegaan wat hem minder competitief maakte."

Goed werk

Toch verricht Ricciardo in zijn 'tussenjaar' ook goed werk voor het Red Bull-team. "Zijn doel is om terug te keren naar een topteam en ik denk dat de pauze goed is voor hem, om zo zichzelf te vinden en te weten te komen waar hij echt naar toe wil." Voorlopig is Marko tevreden met Ricciardo in zijn huidige rol. "Hij doet goed werk, veel marketing- en PR-activiteiten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"