Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko trekt pijnlijke Red Bull-conclusie: "Het zal krap worden"

Red Bull Racing vond de afgelopen twee races niet de optimale set-up voor de RB20. Helmut Marko ziet dat de concurrentie dichter bij komt en dat het geen vanzelfsprekendheid is dat Red Bull zomaar wint.

Imola race start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een tweede en vierde plek in Miami en een overwinning en achtste plaats in Imola. Dat zijn de resultaten van Red Bull Racing in de afgelopen twee Grands Prix. En dat terwijl er in de eerste vijf races maar liefst drie keer een 1-2 was voor Max Verstappen en Sergio Perez. De concurrentie komt dus dichterbij en dat ziet Red Bull-adviseur Helmut Marko ook.

Zo bracht Ferrari de nodige nieuwe onderdelen mee naar Imola. "Ferrari heeft de auto in Imola geüpgraded en dat heeft gewerkt, ook al waren de Italianen niet zo snel als we hadden verwacht in de kwalificatie. Misschien had Ferrari iets minder benzine aan boord toen Charles Leclerc op vrijdag de snelste tijden neerzette om de tifosi in de stemming te krijgen", stelt Marko in zijn column voor Speedweek.

"In de race eindigde Leclerc slechts acht seconden achter winnaar Verstappen en als derde achter Norris. Ferrari was dus snel." Dan richt Marko zijn blik op misschien wel de grootste concurrent voor Red Bull: McLaren. Lando Norris wist Verstappen in Miami op de baan te verslaan. "In Miami en nu ook in Imola slaagde McLaren erin om de medium en de harde banden in het optimale werkvenster te krijgen. De Engelsen zijn ook dichter bij ons gekomen met hun technische verbeteringen en ze hebben de laatste tijd het betere pakket geproduceerd qua race set-up."

"Hieruit concludeer ik dat het krap wordt voor ons in de komende races en de specifieke verschillen in de circuits zullen soms in het voordeel van de ene auto en soms in het voordeel van de andere zijn. Als we niet in de best mogelijke positie zitten, dan hebben we gelukkig nog de Max-factor, die ons ook de overwinning in Imola bracht", sluit Marko af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af