Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko treurt niet na 'mislopen' poleposition: "Het maakt toch niets uit"

Charles Leclerc was de twee Red Bull-coureurs te snel af in de kwalificatie voor de Azerbeidzjaanse Grand Prix. Alhoewel de poleposition er volgens Helmut Marko in had gezeten, maalt hij er niet om dat zijn coureurs niet vanaf de eerste startplek kunnen starten.

Verstappen Perez Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Helmut Marko zag in Azerbeidzjan toe hoe Charles Leclerc naar de snelste rondetijd snelde in de kwalificatie. Het betekende dat zijn coureurs genoegen moesten nemen met de tweede en derde startplek.

Zonde, meent Marko, want de pole had erin gezeten. Er ging alleen wat mis met de motor van Perez, waardoor hij de tweede run niet op tijd kon beginnen en er een streep kon door de slipstreamplannen van Red Bull.

"De laatste run verliep niet volgens plan", zucht de 79-jarige adviseur bij ServusTV. "Daardoor kwam het allemaal net niet samen. Kijkend naar de sectortijden, dan hadden we de poleposition hier kunnen veroveren."

Marko: "Het maakt niet uit"

Vooruitblikkend op de race, maalt Marko echter niet om het mislopen van de poleposition. Hij weet dat zijn team in staat is om Ferrari te verslaan. Zeker nu er wordt geracet op een baan met inhaalmogelijkheden.

"Het maakt echter niet heel veel uit, want qua racepace zijn we sterk en de startplaatsen twee en drie zijn prima. Zolang we de Ferrari's maar gesplit hebben", vervolgt het Red Bull-kopstuk.

"Als dit Monaco was geweest dan waren we teleurgesteld, maar we weten dat we ons kunnen inhalen. We weten wat onze racepace is en onze beide bolides zijn ongeveer van hetzelfde niveau", aldus Marko.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17