Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko treurt niet na 'mislopen' poleposition: "Het maakt toch niets uit"

Charles Leclerc was de twee Red Bull-coureurs te snel af in de kwalificatie voor de Azerbeidzjaanse Grand Prix. Alhoewel de poleposition er volgens Helmut Marko in had gezeten, maalt hij er niet om dat zijn coureurs niet vanaf de eerste startplek kunnen starten.

Helmut Marko zag in Azerbeidzjan toe hoe Charles Leclerc naar de snelste rondetijd snelde in de kwalificatie. Het betekende dat zijn coureurs genoegen moesten nemen met de tweede en derde startplek. Zonde, meent Marko, want de pole had erin gezeten. Er ging alleen wat mis met de motor van Perez, waardoor hij de tweede run niet op tijd kon beginnen en er een streep kon door de slipstreamplannen van Red Bull. "De laatste run verliep niet volgens plan", zucht de 79-jarige adviseur bij ServusTV . "Daardoor kwam het allemaal net niet samen. Kijkend naar de sectortijden, dan hadden we de poleposition hier kunnen veroveren."

Marko: "Het maakt niet uit"

Vooruitblikkend op de race, maalt Marko echter niet om het mislopen van de poleposition. Hij weet dat zijn team in staat is om Ferrari te verslaan. Zeker nu er wordt geracet op een baan met inhaalmogelijkheden. "Het maakt echter niet heel veel uit, want qua racepace zijn we sterk en de startplaatsen twee en drie zijn prima. Zolang we de Ferrari's maar gesplit hebben", vervolgt het Red Bull-kopstuk. "Als dit Monaco was geweest dan waren we teleurgesteld, maar we weten dat we ons kunnen inhalen. We weten wat onze racepace is en onze beide bolides zijn ongeveer van hetzelfde niveau", aldus Marko.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"