Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Marko trots op Red Bull-opleiding: "Ferrari en Mercedes zijn nu pas even ver"

Helmut Marko staat aan het hoofd van de talentenopleiding van Red Bull. De Oostenrijker is maar wat trots op zijn paradepaardje, aangezien hij de eerste was die op die manier coureurs aan een Formule 1-stoeltje hielp.

Vertappen Hongarije 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull heeft er qua talenten uit eigen kweekvijver weleens beter voor gestaan. Aan het begin van het seizoen werden in de persoon van Daniil Kvyat en Alexander Albon twee Formule 1-verschoppelingen teruggehaald om de vier cockpits van Red Bull en Toro Rosso te kunnen bemannen.

Gezien de goede prestaties van het tweetal was dat geen verkeerde zet, maar het toonde wel aan dat het vinden en begeleiden van jonge, talentvolle coureurs anno 2019 niet eenvoudig is. Als het Japanse Autosport Web hem exact die stelling voorlegt, geeft hij eerst te kennen zeer trots te zijn op de door hem opgezette opleiding.

"Ik was de eerste die op deze manier een coureursopleiding vormgaf en ik ben er trots op dat deze zo goed werkt. Teams als Ferrari en Mercedes zijn nu pas op datzelfde punt aangekomen", aldus Helmut Marko. "Het probleem van een tekort aan goede coureurs voor de Formule 1 is bovendien maar van korte duur", zo gaat Marko alsnog in op de vraag. "Onze jongste talenten maken op dit moment namelijk goede vorderingen."

Op de vraag waar een jonge coureur aan moet voldoen om kans te maken op een Red Bull-aanstelling, benoemt Marko twee belangrijke factoren: "Iemand moet snel kunnen zijn over één ronde en iemand moet mentaal sterk zijn. Voor dat laatste zijn wel testen beschikbaar, maar ik ga altijd af op persoonlijk contact. In het geval van Max Verstappen kwam ik er zodoende op zijn vijftiende al achter dat het tussen zijn oren wel goed zit."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in