Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko trots op 'rustige' Verstappen: "Hij liet daar twee auto's passeren"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft Max Verstappen van dichtbij zien groeien als coureur in de Formule 1 en stipt een groot verschil aan met een aantal jaar geleden.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is door de jaren heen enorm gegroeid in de Formule 1, dat stelt Red Bull-adviseur Helmut Marko. In zijn eerste jaren in de koningsklasse stond de Nederlander erom bekend om nergens voor terug te deinzen. Een grote sterkte, maar Verstappen schoot zichzelf hiermee nog wel eens in zijn voet doordat het wel eens resulteerde in een uitvalbeurt.

Dit seizoen is Verstappen zo goed als foutloos en zien we hem, vooral in het begin van de race, de kat nog even uit de boom te kijken totdat alle chaos over is gewaaid; in tegenstelling tot een aantal jaar geleden, zo legt Marko uit.

"Hij is naar mijn mening veel volwassener geworden, hij toont soevereiniteit en is tegelijkertijd sneller geworden", begint de adviseur van Red Bull tegenover ServusTV, waarna hij een voorbeeld geeft.

"Het beste voorbeeld is Boedapest in de eerste bocht. Hij keek naar links en rechts en liet twee auto's passeren om een botsing te voorkomen. Eén of twee jaar geleden zou dat onmogelijk zijn geweest", grinnikt Marko. "Maar hij wist dat hij een snel pakket had en uiteindelijk werd dat beloond met een overwinning."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen