Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko twijfelt aan Russell: "Maar als hij daarin slaagt, is dat gunstig voor Red Bull"

Niets zo veranderlijk als het weer, óf de mening van Helmut Marko. Was hij eerder dit jaar nog vol lof over George Russell en was hij zelfs het overwegen voor Red Bull waard, nu wil Marko toch vooral afwachten wat hij kan bij Mercedes. En óf hij iets kan überhaupt.

Voor het Formule 1-seizoen van 2022 vinden de nodige rijderswisselingen plaats. Meest in het oog springende is de transfer van George Russell van Williams naar Mercedes, daar waar hij Valtteri Bottas gaat vervangen. Velen kijken reikhalzend uit naar wat hij kan naast Lewis Hamilton en of hij het hem misschien lastig kan maken, maar daar is Red Bull-adviseur Helmut Marko nog niet van overtuigd. In gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport wordt de Oostenrijker gevraagd of het misschien voordelig is dat Russell bij Mercedes rijdt op het moment dat hij punten kan afsnoepen van Lewis Hamilton. Met zijn antwoord is Marko weinig lovend over de jonge Brit: "Denk je dat hij daar toe in staat is? Ik moet eerst nog zien hoe snel Russell werkelijk is", zo begint hij.

"in de kwalificaties was hij afgelopen seizoen snel, maar in de races was hij nauwelijks superieur aan Nicholas Latifi", klinkt het kritisch. "We moeten dus afwachten hoe snel hij gaat zijn in de race, maar mocht hij inderdaad de snelheid van Hamilton kunnen pareren, dan zou dat een voordeel voor ons kunnen zijn." Ergens in de voorbije zes maanden is Marko klaarblijkelijk van mening veranderd. Medio 2021 immers riep hij dat Russell om zijn prestaties bij Williams zelfs voor Red Bull het overwegen waard was met het oog op 2022.

I88ClBH5jfA

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'