Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko twijfelt over titelkansen van Red Bull

Dr. Helmut Marko van Red Bull ziet het Formule 1 team niet als de titelfavoriet voor 2018. Met Max Verstappen en Daniel Ricciardo heeft het team een uitstekend rijdersduo, maar de Renault-motor lijkt de achilleshiel te blijven.

Marko heeft geleerd van zijn eigen fouten. Voor het seizoen 2017 was hij veel te optimistisch en riep hij continu dat Red Bull mee kon strijden voor de titel. De RB13 bleek echter geenszins in staat om een vuist te maken. Morgen wordt de nieuwe RB14 gepresenteerd, maar Marko is terughoudend over de titelkansen van Verstappen en Ricciardo. "Ik denk niet dat we al in een positie verkeren waarin we dit jaar mee kunnen strijden om de titel", laat Marko aan Auto Motor und Sport weten. Achilleshiel van Red Bull was de afgelopen jaren de Renault-motor. De Franse krachtbron komt zo'n 50 PK tekort en was bovendien ook nog eens onbetrouwbaar. Dit jaar hoopt Renault een stap te zetten, maar de concurrentie zit ook niet stil. "Renault belooft een betrouwbaardere en krachtigere motor. Daarbij moeten we zelf ook direct competitief zijn met ons chassis. Mercedes bouwt echter een compleet nieuwe motor. De vraag is dan ook of hun voorsprong nog groter wordt of niet."

Red Bull komt vaak erg matig uit de winter en pas in de tweede seizoenshelft op stoom. Dit jaar moet dat anders zijn en voor het eerst in jaren is de nieuwe auto ruim op tijd klaar. Vanuit Renault klinken positieve geluiden omtrent de motor. "Als de motor presteert zoals beloofd is dan zullen we dichter in de buurt van Mercedes zitten." "De afgelopen vijf jaar kwamen we pas in de tweede seizoenshelft op stoom. Daarom hebben we onze voorbereiding omgegooid en zijn we nu ruim op tijd klaar. Onze fout was dat we veel te lang door gingen met het zoeken naar de laatste duizendsten." Morgen om 09:00 wordt de RB14 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo gepresenteerd.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'