Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko uit felle kritiek op Perez na 'domme' fout

Sergio Perez kon zaterdag in Monaco wel door de grond zakken. De Mexicaan crashte op domme wijze al in Q1 en moet de Grand Prix als twintigste starten. Het leverde hem niet alleen een gedeukte Red Bull en een deuk in zijn ego op, het kwam hem ook op forse kritiek vanuit Red Bull te staan.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez was de schlemiel van de kwalificatie in Monaco. Al in Q1 ging het voor de Mexicaan compleet mis. In de eerste fase van de kwalificatie vergaloppeerde Perez zich in de eerste bocht.

Met teveel snelheid dook hij Sainte Devote in om hard in de vangrail te eindigen. Einde training plus een bak schade aan de Red Bull. De titelkansen van Perez liepen een flinke deuk op, want vanaf de twintigste positie wacht hem zondag een lange en moeilijke middag. Teamgenoot Max Verstappen legde beslag op de pole en heeft daarmee een gouden kans om zijn voorsprong op Perez flink te vergroten.

Red Bull-adviseur Helmut Marko laat er in gesprek met Sky Sport geen gras over groeien. "Nadat Max in zijn laatste ronde twee tienden achter Alonso stond dachten we dat de pole niet meer zou lukken, maar de derde sector, daar ligt onze kracht. Max reed absoluut op de limiet, perfect en haalde het maximale uit de auto."

De Oostenrijker was zeer blij met de prestaties van Verstappen, maar het optreden van Perez kon hem allerminst bekoren. "Als je zo'n auto hebt, zou je er niet uit moeten liggen in Q1. Dit was een domme fout van Perez. Misschien dacht hij teveel aan het kampioenschap."

Bekijk hieronder de video van Perez' crash.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami