Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt keihard oordeel over Norris in strijd met Verstappen

Max Verstappen liep ondanks een gridstraf toch weer uit op Lando Norris in het kampioenschap. Helmut Marko heeft dan ook een keihard oordeel voor Norris in huis.

Marko Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de Grand Prix van België leek het erop dat Lando Norris een unieke kans had om in te lopen op Max Verstappen. De Nederlander kreeg een gridstraf voor een motorwissel en moest vanaf de elfde plaats op jacht naar een goed resultaat. 

Uiteindelijk zou Verstappen zijn voorsprong op Norris juist vergroten. De McLaren-coureur schoot bij de start van de baan, verloor drie posities en kreeg het na een undercut van Verstappen niet voor elkaar om een inhaalactie te plaatsen. Helmut Marko keek tevreden naar die ontwikkelingen en stookt na afloop het vuurtje op.

"Het feit dat Max Lando achter zich kon houden, was een fantastische prestatie", vertelt Marko tegenover Sky Germany. "Van wat ik gezien heb, is Norris er echter ook twee keer licht afgeschoten. Het wordt dus een hels karwei (in de tweede seizoenshelft red.)."

Marko lijkt zich niet al te veel zorgen te maken. De Oostenrijker stelt namelijk dat Oscar Piastri een streepje voor heeft op Norris. "Ik weet niet wat het puntenverschil is tussen de twee McLaren-coureurs, maar het lijkt erop dat Piastri mentaal de sterkere is. Oscar heeft het gat naar Lando geleidelijk aan gedicht en is soms zelfs sneller. Maar we zullen zien hoe de beslissing uitvalt."

Marko lijkt zo naar de gesprekken van McLaren te verwijzen. CEO Zak Brown kondigde aan dat McLaren in de zomerstop gaat kijken of ze een eerste coureur moeten aanwijzen in de strijd met Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel