Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko velt oordeel over straf Norris na strijd met Verstappen

Max Verstappen eindigde na een titanenstrijd met Lando Norris als derde in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Helmut Marko vond de straf voor Norris terecht.

Verstappen Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende een lastige race in de Verenigde Staten en moest alle zeilen bijzetten om titelrivaal Lando Norris van zich af te houden. Het leidde tot een titanenstrijd, met Verstappen als winnaar. Norris passeerde Verstappen wel, maar deed dat buiten de baan en kreeg een straf van vijf seconden. Helmut Marko vond het terecht.

"We hadden niet de snelheid van de sprintrace", stelt Marko tegenover ServusTV. "Ferrari heeft een ongelofelijk tempo gereden, maar voor ons was Lando natuurlijk de beslissende factor. Ik denk dat de straf terecht was en we er vijf punten bij hebben gekregen. We zijn meer dan tevreden."

Marko was wel een beetje verbaasd over Ferrari. "Ik geloof dat het bij Ferrari erg aan het circuit ligt. Ik hoop niet dat ze zo doorgaan, maar de voorsprong op Leclerc is groot genoeg."

Bekijk hieronder de beelden van het moment tussen Verstappen en Norris. Wie was volgens jou de schuldige in deze 'aanvaring'? Laat het weten in de poll onder de video!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris