Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko verbaasd over vroege strategische call van 'belangrijkste uitdager Red Bull'

Vraag aan Helmut Marko wie de grote concurrent is voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije en hij geeft al antwoord voordat je überhaupt uitgesproken bent. Zo zeker is hij van zijn zaak. Alhoewel, concurrent... Volgens de Oostenrijker staat Red Bull nog vóór op McLaren.

Verstappen FP2 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ja, Helmut Marko toont zich tevreden met de werking van de Red Bull-updates voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Ze doen wat ze moeten doen, maar dat betekent niet dat men al 100% tevreden is over de wegligging van de auto van Max Verstappen.

"We zijn nog niet helemaal tevreden over de balans van de auto. Daar willen we meer constantheid in creëren, waardoor de auto niet steeds van over- naar onderstuur neigt en weer terug", aldus Marko in gesprek met Motorsport Magazin.

Kijkend naar de rondetijd is Marko, ondanks de onbalans, tevreden. Nee, Verstappen was niet de snelste, maar dat laat zich verklaren: "Als je nagaat dat hij in bocht twee bijna dwars op de kerbstones stond en als je nagaat dat we nog niet met het volle motorvermogen hebben gereden, moet je concluderen dat we er gewoon bij zitten. En de long runs stemden ons al helemaal tevreden."

Wat was het dan dat Marko zo tevreden stemt over die longruns? Het antwoord zit hem in de constantheid: "Max reed voortdurend rondetijden rond de 1:24,1, terwijl die rondetijden bij de anderen veel sneller opliepen."

Maar reed McLaren dan wel met vol vermogen? Marko denkt te weten van wel en zag het team uit Woking sowieso enkele opmerkelijke strategische keuzes maken: "Als ik het goed gezien heb, hebben die al een setje harde banden opgebruikt. Dat is met de hoge temperaturen hier toch verwonderlijk."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'