Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko verdedigt Verstappen na contractverlenging Perez: "Max is sneller"

Er was de laatste twee weken veel te doen over de interne verhoudingen bij Red Bull, nadat Sergio Perez zijn contract verlengde en de GP van Monaco won. Helmut Marko erkent dat Checo goed bezig is, maar ziet in Verstappen nog steeds duidelijk de snellere van de twee.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In gesprek met Formel1.de wordt Helmut Marko gevraagd naar de 'teamorders' van Red Bull in Spanje, waar Sergio Perez aan de kant ging voor Max Verstappen, die later de race ook won. Checo was in eerste instantie niet blij. Gaat Checo ooit voor Max mogen blijven als ze kunnen winnen?

"Hij heeft Monaco toch gewonnen?", reageert Marko geïrriteerd, waarna hij uitlegt dat er van teamorders geen sprake was in Barcelona. "In Spanje werd de strategie van Max veranderd omdat zijn DRS het niet deed. Daardoor ontstond er een volledig nieuwe situatie in vergelijking met Perez, die op een tweestopstrategie stond. Verstappen liep zeer snel in op Checo en op die strategie had Perez geen enkele kans."

"We vertelden Perez om zo snel mogelijk aan de kant te gaan, omdat hij op een andere strategie zat. Het ging het erom dat hij het zo snel mogelijk deed. Niet zoals het vroeger bij Hamilton en Bottas ofzo wel eens gebeurde en dat ze elkaar nog een halve of hele ronde ophielden. Dit vind ik geen teamorders", benadrukt de Red Bull-adviseur.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Waarom Perez een nieuw contract kreeg

Gevraagd of het 'aan de kant gaan' voor Verstappen er uiteindelijk voor zorgde dat Red Bull een nieuw contract aanbood aan Perez, verwijst Marko die bewering naar het rijk der fabelen. De Oostenrijkse renstal wil simpelweg de best mogelijke coureurs in dienst hebben.

"Nee. Het contract is niet binnen een dag opgesteld. Perez heeft een van de meest betrokken managers, die zich ook mengt in de discussie. Het nieuwe contract is ook gewoon voortgekomen uit het feit dat Perez door het nieuwe autoconcept dichter op Verstappen zit. Soms is het maar een of twee tienden van een seconde."

"Het moge duidelijk zijn dat we als team ook de constructeurstitel willen winnen. Vanuit het financiële oogpunt: de meeste van onze medewerkers krijgen een bonus als we de constructeurstitel winnen, dus dan moet je ervoor zorgen dat je het sterkste coureursduo hebt."

Verstappen nog steeds de snelste

Tot slot krijgt Marko de hypothetische situatie voorgelegd: aan het einde van het jaar zien we een duel tussen Perez en Verstappen in de strijd om de wereldtitel. Marko lijkt daar geen rekening mee te houden, omdat Max simpelweg de snellere is van de twee.

"Je bent een ding vergeten: Verstappen heeft dit jaar al twee keer de finish niet gehaald. Beide keren lag hij op de tweede plaats. Als hij die achttien punten toen had weten te verzamelen, dan was de afstand op Perez duidelijk groter geweest."

"Het verandert niets aan het feit dat Checo een geweldig seizoen meemaakt, maar toch, als het op pure snelheid aankomt, dan is Max meestal de snelste van de twee", aldus de 79-jarige Red Bull-adviseur.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

30 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen