Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko vergelijkt Verstappen en Vettel: "Dat is het grootste voordeel van Max"

Twee coureurs werden wereldkampioen namens Red Bull: Max Verstappen en Sebastian Vettel. Helmut Marko vergelijkt de topcoureurs met elkaar.

Verstappen & Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds Red Bull in 2005 officieel toetrad tot de Formule 1, zijn er twee coureurs wereldkampioen geworden voor het team. Sebastian Vettel kende zijn hoogtijdagen tussen 2010 en 2013, waarna Max Verstappen tussen 2021 en 2023 drie wereldtitels pakte en dit seizoen opnieuw afstevent op de belangrijkste triomf in de autosport. Maar wat kenmerkt de beide coureurs nou? Helmut Marko legt het uit.

"Elke coureur is anders, dus we kunnen niet echt vergelijken", begint Marko, om daarna toch vergelijkingen te maken. "Vettel is een coureur die aan elk detail werkt en technische feedback nodig heeft voordat hij snel is. Zodra hij alles onder controle heeft, levert hij ook. Max is meer een natuurlijke coureur. Hij springt in de auto, is snel en het draait alleen maar om racen."

Marko zet die woorden kracht bij door naar simraces te verwijzen. "Na een Grand Prix springt Max in een sim. Dat is voor mij moeilijk om te begrijpen, maar hij vindt het leuk en is sowieso erg geïnteresseerd in sport. Max weet bijvoorbeeld veel over voetbal. Hij focust zich volledig op de sportwereld en -persoonlijkheden. Zowel Vettel als Verstappen hebben in ieder geval hun eigen mening en schromen niet om zich uit spreken. Seb wil net als Max de beste auto hebben en leeft zijn eigen leven. De toewijding van Max is echter ongelofelijk. Zijn grootste voordeel is dat hij geen enkele warming-up nodig heeft."

Max Verstappen won maar liefst drie edities achter elkaar in Zandvoort. Wint de Nederlander ook dit jaar de race? Dan krijg je maar liefst 50 keer jouw inzet terug bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouders. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko kondigt rijderswissel binnen Red Bull-formaties aan