Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Verhoudingen tussen Red Bull en Mercedes staan nu op scherp"

Het lijkt niet zo een, twee, drie goed te zullen komen tussen Mercedes en Red Bull na afloop van het afgelopen weekend. Volgens Helmut Marko staan de verhoudingen op scherp, maar hij benadrukt dat zijn team zich niet naar een niveau zal verlagen waarbij ze zich raar gaan gedragen.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Er wordt nog steeds veel gepraat over het afgelopen weekend. Waarover? Over de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton natuurlijk. De twee coureurs kwamen in de eerste ronde van de Britse Grand Prix met elkaar in aanraking tijdens een daverend gevecht. Verstappen belandde na een tik op het achterwiel van zijn Britse rivaal verschrikkelijk hard in de bandenstapel.

Hij kwam zonder grote kleerscheuren uit zijn auto, maar die auto was wel zwaar gehavend. Hamilton won vervolgens zelfs de race, waarna hij in ogen van velen te uitbundig zijn overwinning vierde, terwijl zijn Red Bull-rivaal op dat moment in het ziekenhuis lag en uitvoerig werd gecontroleerd op (hersen)schade.

Helmut Marko was furieus en denkt niet dat het op de korte termijn nog goed zal komen tussen de twee teams. In gesprek met RTL legt hij uit: "De verhoudingen staan nu op scherp, maar echt relaxed was de relatie nooit", lacht hij. "Het is mooi voor de toeschouwers, maar Red Bull zal fair blijven en sportieve methodes er op na houden", zo benadrukt hij.

Het is niet de eerste keer dat Red Bull dit jaar een klap moet verwerken, weet de top-adviseur. "We weten dat we een sterk pakket hebben: coureur, chassis en motor. Het is een bittere pil om te slikken, zonder twijfel, en opnieuw een onverdiende tegenslag. Het is de tweede keer, in Bakoe ook al met de klapband. Maar we zijn sterk genoeg om er weer bovenop te komen", klinkt hij positief.

Uit het raceweekend op Silverstone kan namelijk ook positieven worden meegenomen op weg naar Hongarije. "We hebben de sprintrace soeverein gewonnen en ook de Grand Prix hadden we gewonnen, dat was overduidelijk. Dit jaar hebben we bewezen op elk circuit competitief te zijn. Silverstone was Mercedes-land, maar in de sprintrace hebben we getoond competitief te zijn en hebben we bewezen dat we ook die race hadden kunnen winnen."

Als men over anderhalve week neerstrijkt in Boedapest, is Marko optimistisch dat er ook daar kan worden gewonnen door Red Bull. "Het is een vergelijkbaar met Silverstone, al is het wel een heel ander circuit. De race is echter in het verleden wel door Mercedes gedomineerd, maar dat is geen reden voor ons om bang te zijn. We verwachten dat het weer heel dicht op elkaar gaan zitten, maar hopelijk wordt het duel nu wel fair uitgevochten. We zijn dan ook optimistisch dat we daar weer kunnen winnen", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"