Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart flink tijdverlies Verstappen in openingsfase

Max Verstappen kwam achter Lewis Hamilton als tweede over de streep in Groot-Brittannië, al leek het er lange tijd op dat de Red Bull-coureur een podiumplaats wel kon vergeten. Helmut Marko verklaart waarom Verstappen te langzaam was.

Verstappen Silverstone Wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen leek in eerste instantie een lastige race tegemoet te gaan in Groot-Brittannië, maar kwam uiteindelijk toch nog bovendrijven. De Nederlander was veel te langzaam in de openingsfase en de regen, waarna een geweldige strategische keuze hem enorm hielp. Verstappen reed op hards met rasse schreden naar Lando Norris en Lewis Hamilton toe en eindigde nog op de tweede plaats. Helmut Marko legt tegenover Sky DE uit waarom Verstappen eerst te langzaam was.

"We verloren de race in de eerste stint, want Max had op mediums last van veel graining", legt Marko uit. "Bovendien verloor hij ontzettend veel tijd op een natte baan, terwijl dat normaal gesproken zijn kracht is. De banden functioneerden niet, maar ik moet onze mensen voor de pitstops en strategie bedanken. Alles klopte, inclusief de harde banden in de laatste stint. We kwamen twee rondjes tekort om Hamilton te verslaan."

Marko deelt wel de complimenten uit aan Hamilton, die voor het eerst sinds 2021 weer eens een race won. "Je kan hem alleen maar feliciteren, want hij heeft het knap volgehouden op een droge baan. Je ziet dan zijn kracht qua bandenmanagement. Lewis deed het geweldig en dat laat maar weer zien hoeveel snelheid en ervaring hij nog heeft."

Wel moet de Oostenrijker vaststellen dat Sergio Perez wederom niet thuisgaf. "Het was een heel zwaar weekend voor hem..."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership