Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko verklaart groot gat tussen Verstappen en Perez in Canada

Max Verstappen was tijdens de eerste twee vrije trainingen de snelste coureur van het veld, terwijl teamgenoot Sergio Perez beduidend langzamer was dan de Nederlander. Red Bull-adviseur Helmut Marko legt uit wat er aan de hand was.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Terwijl Max Verstappen de vrijdag afsloot als de snelste coureur, klokte Sergio Perez tijdens de tweede vrije training voor de GP van Canada slechts de elfde tijd. Toch is Helmut Marko zeer tevreden over de vrijdagsessies in Montreal. Vooral in het geval van Verstappen, die nu ook in de kwalificatie competitief moet zijn.

Wel vielen de longruns ietwat tegen, zo legt de adviseur van Red Bull uit bij ORF. "Die waren zeker niet bevredigend, maar dat kwam omdat hij (Verstappen) telkens in verkeer terecht kwam. Ook moeten we nog wat werken aan de afstelling, maar gelukkig was de snelheid van Max over één ronde veel beter. Het totaalpakket is goed, alleen de afstelling moet nog gefinetuned worden."

Marko blijft positief: 'Het gat is niet zo groot als het lijkt'

Perez was tijdens de tweede vrije training een seconde langzamer dan Verstappen. "Zijn ronde was niet perfect, maar laten we bij het positieve beginnen: het zag er weer goed uit", verzekert Marko. "Het was alleen niet de optimale afstelling, die het team voor Checo heeft gekozen. En zoals ik al zei, de ronde was nog niet perfect."

"Het gat is niet zo groot als het lijkt", weet de man uit Graz, die zich dankzij de snelheid van Red Bull over één ronde geen zorgen maakt over de prestaties van het team op zaterdag. En ook als men niet helemaal vooraan staat, is er volgens Marko geen man overboord: "Je kunt hier inhalen, dus de kwalificatie wordt niet de allesbeslissende factor."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17