Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart kleinere marge Red Bull in tweede training GP Spanje

Max Verstappen deelde in de eerste vrije training een tik uit door zeven tienden los te staan van alles en iedereen. In VT2 was daar nog maar anderhalf tienden van over. Komt de rest dichterbij?

Het is exact de vraag die Helmut Marko voorgelegd krijgt ten overstaan van onder andere RacingNews365 na de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje: hoe verklaart hij dat veel kleinere verschil?

"Dat heeft er mee te maken dat we ons in de tweede vrije training vooral geconcentreerd hebben op de long runs", aldus de Oostenrijkse teamadviseur van Red Bull. "En over die ene ronde hadden we last van wat kleine probleempjes."

Gevraagd of Verstappen wellicht met niet volledig opgeladen hybride systemen reed in die snelle ronde, lijkt Marko dat te bevestigen: "We hebben met een expert te maken."

Werkelijke gat naar achtervolgers?

Maar als die 0,150 seconde niet de daadwerkelijk voorsprong representeert, hoe groot zou die voorsprong dan wel zijn? "Ik zou zeggen dat die voorsprong minstens drie tienden is", aldus Marko.

Teamgenoot Sergio Perez kwam in tijd in de tweede vrije training dichterbij aan Verstappen, maar hij moest ten opzichte van VT1 wel twee posities inleveren. Waarom zat er niet meer in?

"Hij is met de setup van de auto wat meer in de richting van die van Verstappen gaan bewegen, waardoor de tijden iets beter werden. Hij heeft echter het probleem dat hij niet over een langere periode constante rondetijden kan rijden."

"We gaan na wat we daar nog aan kunnen doen, misschien dat we nog meer stappen in de richting van de afstelling van Verstappen moeten zetten", zo besluit Marko.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"