Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart afscheid van Ricciardo

Daniel Ricciardo is per direct zijn zitje bij Visa Cash App RB kwijt. Helmut Marko legt uit waarom dat besluit is genomen.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al even in de lucht en is nu bevestigd: Daniel Ricciardo vertrekt per direct bij Visa Cash App RB. De Australiër moet zijn stoeltje afstaan aan Liam Lawson, waardoor zijn Formule 1-carrière er waarschijnlijk definitief op zit. Helmut Marko legt uit waarom Red Bull het besluit nu heeft genomen.

"Ik denk dat de beslissing om Red Bull Racing te verlaten het keerpunt in zijn carrière was,", stelt Marko tegenover Motorsport-Total. "Daarna had hij noch bij Renault noch bij McLaren een winnende auto. Hij won wel op Monza in 2021, maar dat waren speciale omstandigheden. Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Als we dat hadden geweten, hadden we hem geholpen. Maar de snelheid en vooral het late remmen, met de beweging naar links of rechts... De laatste jaren probeerde hij het wel, maar het was er niet meer, hij verloor zijn killerinstinct."

Marko vervolgt zijn verhaal door te stellen dat Ricciardo voor de GP van Singapore al van zijn vertrek af wist. "De timing had te maken met verschillende factoren. Hij was op de hoogte en het waardige afscheidsoptreden was de snelste ronde, denk ik. Hij liet zo nog steeds zien wat voor potentieel hij heeft, alleen deed hij het niet continu en niet op het niveau dat zijn terugkeer bij Red Bull zou hebben gerechtvaardigd. Desondanks was het een onberispelijke prestatie."

Volgens Marko is Red Bull altijd duidelijk geweest. "Ik denk dat duidelijk is gecommuniceerd dat hij beduidend beter moest presteren dan Yuki Tsunoda. Dat lukte hem maar in een paar races, dus het was duidelijk dat het verhaal van de verloren zoon die zich weer bij Red Bull zou voegen, niet werkte. Hij zei dat hij er vrede mee heeft en dat hij de situatie heeft verwerkt. We zullen zien wat zijn toekomstplannen zijn."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB