Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart 'onverklaarbaar' probleem Verstappen: "Bij Perez lukte dat wel"

Max Verstappen moest in de sprintkwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van China genoegen nemen met de vierde tijd. Red Bull-teamadviseur Helmut Marko legt uit waarom er voor Verstappen niet meer in zat, maar voor Sergio Perez (P6) wel.

Verstappen sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er staat voor de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van China geen enkele Red Bull in de top drie. In de verraderlijke derde sessie van de sprintkwalificatie maakte regen het circuit tot een ijsbaan. Max Verstappen moest genoegen nemen met P4, terwijl Sergio Perez de zesde tijd klokte. Waar ging het mis?

Helmut Marko begint met zijn uitleg tegenover Servus TV over het verschil tussen Verstappen en Perez: "Beide auto's waren qua bandenspanning identiek aan elkaar, maar toch steeg bij Perez met de seconde de bandentemperatuur. Hij was ook competitief en had zonder zijn uitglijder ook vooraan kunnen staan."

"Max daarentegen kreeg geen moment temperatuur in zijn banden. Waarom? Dat weten we niet", zo haalt Marko zijn schouders op. "Dat is onverklaarbaar."

Na de moeizaam verlopen eerste vrije training en de uitdagende sprintkwalificatie is Marko echter wel optimistisch gestemd over de zaterdag: "Na de droge eerste vrije training, waarin we toch van voren zaten, hebben we in de auto van Max een fout gevonden. We hebben bovendien wat kleine dingen aangepast en dat leek zijn vruchten af te werpen."

Maar wat als er opnieuw regen aan zit te komen, bijvoorbeeld in de kwalificatie op zaterdag? "Dan zijn we optimistisch dat we alsnog weten te achterhalen waarom we vandaag geen temperatuur in de banden wisten te krijgen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco