Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko verklaart probleem dat Verstappen veel tijd kostte in Imola

Max Verstappen versloeg na een zinderende slotfase Lando Norris tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Helmut Marko legt uit dat er problemen waren met de harde band.

Verstappen race Imol
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen reed in Imola naar een zwaarbevochten zege. Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht, totdat Lando Norris flink versnelde en heel dichtbij kwam. Verstappen hield nét genoeg marge over om de overwinning binnen te slepen, maar op de harde band was het tempo niet al te best. Helmut Marko legt uit wat het probleem was op het rubber met de witte wangen.

"Max reed een paar seconden weg in de openingsfase", vertelt Marko bij Servus TV. "Toen we naar de harde banden wisselden, waren de eerste twee tot drie ronden oké, maar we merkten daarna dat de temperatuur te veel zakte. De aanpassingen om in de kwalificatie de banden beter op te warmen, leken minder goed te werken voor de harde banden."

Daarom is de zege van Verstappen extra knap, vindt Marko. "Max was ongelofelijk! Hij reed een foutloze race, terwijl Norris duidelijk sneller was. Gelukkig stuitte Max op drie of vier achterblijvers, waardoor Lando niet in de DRS kon komen."

Maar zijn de problemen met de harde banden een nieuwe trend? "Nee, alleen konden we er twee tot drie races niet goed mee overweg. De bandenslijtage was hoger door de teruglopende temperatuur in het rubber. Maar we hebben Max", sluit Marko lovend af.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"