Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko verklaart waarom Perez zoveel langzamer is dan Verstappen

Zege nummer 100 in de Formule 1 kwam er afgelopen weekend voor Red Bull. Natuurlijk was het Max Verstappen die daar voor verantwoordelijk was, terwijl Sergio Perez achter hem weer veel terrein moest toegeven.

Het was de oogappel van Helmut Marko, Max Verstappen, die de honderdste Formule 1-zege in de geschiedenis van het Red Bull-team in de wacht wist te slepen. Afgelopen weekend in Canada was de trots duidelijk op het gezicht van de Red Bull-adviseur te zien. Met twee handen greep hij Max na de race vast om hem een dikke knuffel te geven.

Hij mag dan wel 80 jaar zijn, maar Marko heeft het toch wel even gevierd, die honderdste Red Bull-zege. "Zeker weten", zo vertelt hij aan OE24. "Als zoiets gebeurt, dan ren je er niet van weg. Dan kom je ook opdraven in Red Bull-kleding. Maar ik heb me snel weer omgekleed en in het vliegtuig terug heerlijk geslapen. Honderd zeges werken als een goede slaappil", lacht hij.

Perez

Het overschaduwde de 100e zege niet, maar het enige smetje op het Formule 1-weekend van Red Bull was toch de zesde plaats van Sergio Perez. In de kwalificatie ging het mis en in de race kon hij eveneens geen potten breken. Hoe kan het toch dat hij zoveel langzamer is. De uitleg is volgens Marko heel simpel.

"Omdat Max Max is. Hij zit in de beste auto, maar ook in die auto zouden Alonso en Hamilton hem hoogstens bij kunnen houden. Die drie zijn op dit moment simpelweg de sterksten en dan steekt Max er ook nog eens bovenuit", aldus

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"