Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verklaart waarom Verstappen niet de snelste was tijdens eerste training Mexico

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk tijdens de eerste training in Mexico, maar legden uiteindelijk 'slechts' beslag op de derde plaats. Was Mercedes echt sneller?

De tijden op de vrijdag vertellen vaak niet het hele verhaal, zo ook tijdens de eerste training op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico. Max Verstappen gaf op de derde positie slechts één tiende toe ten opzichte van de snelste tijd van Valtteri Bottas. Men kon zich echter niet aan de indruk onttrekken dat de RB16B van de Nederlander nog aanzienlijk sneller kon. Na afloop van de sessie geeft Helmut Marko uitleg.

Marko: "Echte Red Bull of Mercedes circuits bestaan niet meer"

Marko lag niet wakker van de snellere tijdens van de Mercedessen, zo legt hij uit: "Mercedes heeft de motor weer op vol vermogen staan. Dat betekent ook dat we ons nog geen zorgen maken over het gat, dat niet groot was. Het draait om motormanagement." Het circuit in Mexico werd op voorhand toegeschreven aan Red Bull, maar Marko vertelt ORF dat het geen typische Red Bull-baan meer is. "De zogenaamde Red Bull of Mercedes banen. Ik denk niet dat die nog bestaan. Alles hangt van de vorm van de dag af. Hoe je de banden werkend in het venster krijgt en de performance van het weekend."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin