Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko 'verklapt' waarom Verstappen zó goed is: "Dat heeft hij niet nodig"

Aan de vooravond van het Britse Grand Prix-weekend kijkt Helmut Marko vooruit. Met Max Verstappen heeft de Red Bull-adviseur de grote favoriet in huis voor de eindoverwinning op Silverstone.

Max Verstappen gaat na negen Grands Prix ruimschoots aan de leiding in het Formule 1-wereldkampioenschap 2022. De Nederlander wist al zes Grands Prix als winnaar af te sluiten. Geestesvader Helmut Marko kijkt niet op van de ijzersterke reeks van zijn stercoureur.

"Het is niet verrassend dat hij de grote favoriet is. Max is in zijn hoofd altijd een stap verder. Hij kan ongelooflijk presteren onder druk en behoudt altijd het overzicht. Daardoor weet hij de banden en de remmen altijd in leven te houden", glundert de Oostenrijker in gesprek met de Kronen Zeitung.

"Mentaal is Max ook ongelooflijk sterk", vervolgt hij. "Als hij een bocht op de limiet neemt, dan is dat daarna meteen verleden tijd voor hem. Hij is in zijn hoofd weer een stap verder, meteen al bij de volgende bocht. Ondanks zijn jonge leeftijd en zijn financiële en sportieve succes is Max uiterst nuchter."

Marko waakt

Ook Marko heeft hoge verwachtingen van zijn pupil tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. Ongeacht de omstandigheden stipt hij Verstappen aan als topfavoriet voor de zege, al weet hij dat een voorsprong in het kampioenschap zomaar als sneeuw voor de zon kan verdwijnen.

"Op zaterdag is het Verstappen-tijd. In tegenstelling tot de rest heeft Max geen tijd nodig om te wennen. Hij gaat de baan op en is meteen een seconde sneller dan iedereen! Verstappen zal geen regen willen zien, want dan is Silverstone minder leuk, maar mocht het toch regenen, dan hebben we (met Max, red.) de beste joker die er is."

"Vorig jaar hadden we echter ook een goede buffer in de titelstrijd voor de GP van Silverstone, maar na de GP van Hongarije was die buffer helemaal verdwenen. Het kan snel gaan, maar dit jaar waren we behalve in Barcelona snel genoeg voor de overwinning. Dat stemt ons optimistisch."

Ferrari of Mercedes?

Momenteel gaat de titelstrijd tussen het team van Marko, Red Bull, en de Italianen van Ferrari. Hij verwacht dat de details de doorslag gaan geven, maar wijst naar Mercedes als grote dark horse voor het raceweekend op hun eigen Silverstone. "Het is een duel op gelijke hoogte. De details zullen het verschil maken in de strijd met Ferrari."

"Mercedes zou hier echter de grote winnaar kunnen zijn, want het circuit ligt hen goed. Het roept wel veel nare herinneringen op aan vorig seizoen, toen Hamilton onze Max van de baan katapulteerde. Dat zit nog steeds in ons hoofd."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1