Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verklapt welke coureur zo goed als zeker is van AlphaTauri-stoeltje

Helmut Marko heeft een tipje van de sluier opgelicht als het aankomt over de AlphaTauri-coureurs voor 2021. Onder één voorwaarde zal een nieuwe coureur namelijk de Formule 1 betreden.

De naam Yuki Tsunoda zweeft al langer rond in de Red Bull- en AlphaTauri-garages als mogelijke opvolger voor een van de Red Bull-coureurs. Alleen Max Verstappen is momenteel honderd procent zeker van zijn stoeltje voor 2021, terwijl Alexander Albon, Pierre Gasly en Daniil Kvyat allemaal nog in de wachtkamer zitten als het aankomt op hun Red Bull-contract. Vooral de posities van Alexander Albon en Daniil Kvyat staan onder druk. Eerstgenoemde presteert ondermaats bij Red Bull en zal de komende races zijn beste beentje voor moeten zetten als hij niet teruggezet wil worden naar AlphaTauri, of misschien zelfs helemaal zonder F1-stoeltje wil komen te zitten. Bij Daniil Kvyat lijkt het beste er ook al enige tijd af te zijn en bovendien wordt hij dit seizoen ruim verslagen door teamgenoot Gasly. Er is een kaper op de kust: Yuki Tsunoda. De Japanner, die behalve een Red Bull- ook een Honda-junior is, maakt aanspraak op een AlphaTauri-zitje. In gesprek met Sky Deutschland verklapt Helmut Marko dat Tsunoda zo goed als zeker is van een stoeltje bij het zusterteam van Red Bull Racing. Gevraagd naar de interesse van Red Bull in Hulkenberg en Perez, terwijl de renstal een eigen jeugdopleiding heeft, antwoordt de Oostenrijkse Red Bull-adviseur namelijk als volgt: "Het klopt dat we ons eigen juniorprogramma hebben, maar in principe is er momenteel maar één junior-coureur die aanspraak maakt op een Formule 1-stoeltje, en dat is Tsunoda", zo verklaart Marko de interesse in coureurs van buitenaf. Hij benadrukt dat de Japanner nog maar aan één eis hoeft te voldoen, en hij daarna in principe in de AlphaTauri-bolide zal stappen voor 2021. "Tsunoda staat gepland voor AlphaTauri, al moet hij alleen nog genoeg punten voor zijn superlicentie verzamelen", aldus Marko, die geen uitspraken doet over de andere coureurs en wie er plaats zou moeten maken voor de Japanner.

Hoeveel steun ontvangt Albon uit Thailand en in hoeverre staat Red Bull onder druk om Albon daarom te behouden als teamgenoot van Verstappen. Dit en nog veel meer in de nieuwste F1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi