Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verliet kampioensfeest Verstappen voortijdig: "Kwam iets harder aan dan gedacht"

Helmut Marko heeft in de nacht van zondag op maandag na de Grand Prix van van Abu Dhabi het kampioenschapsfeest van Max Verstappen vroegtijdig verlaten. Na alle inspanningen van de laatste weken was de koek eerder op dan gedacht.

In de nacht van 12 op 13 december zagen we beelden van een uitzinnige Max Verstappen, maar bijvoorbeeld ook van een even uitzinnige Mercedes-teambaas Toto Wolff. Helmut Marko vierde als Red Bull-adviseur natuurlijk ook feest, maar wist dat naar eigen zeggen niet tot in de late uurtjes vol te houden. "Ik was minder lang aanwezig dan ik gepland had", begint de Oostenrijker, om vervolgens zijn vroege aftocht toe te lichten: "Ik moet eerlijk bekennen dat de alcohol bij mij, net zoals bij vele anderen overigens, iets harder aankwam na de enorme inspanningen."

Red Bull met laatste adem

"Ik ben daarom vroeger naar huis gegaan, al kon ik daar evengoed de slaap niet vatten. Ik heb daarop tot een uur of vijf in de ochtend op het balkon gezeten", vervolgt Marko, om vervolgens nogmaals aan te geven dat de inspanningen van de voorbije weken écht goed feesten verhinderden. Niet alleen voor hem. "We hebben zo veel gegeven in die laatste drie weken. Sommige monteurs dreigden op omvallen te staan, het leek bij vlagen wel of ze hadden gedronken. Als dan uiteindelijk die ontlading komt, dan is dat eventjes iets teveel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"