Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Marko verliet kampioensfeest Verstappen voortijdig: "Kwam iets harder aan dan gedacht"

Helmut Marko heeft in de nacht van zondag op maandag na de Grand Prix van van Abu Dhabi het kampioenschapsfeest van Max Verstappen vroegtijdig verlaten. Na alle inspanningen van de laatste weken was de koek eerder op dan gedacht.

Red Bull Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In de nacht van 12 op 13 december zagen we beelden van een uitzinnige Max Verstappen, maar bijvoorbeeld ook van een even uitzinnige Mercedes-teambaas Toto Wolff. Helmut Marko vierde als Red Bull-adviseur natuurlijk ook feest, maar wist dat naar eigen zeggen niet tot in de late uurtjes vol te houden.

"Ik was minder lang aanwezig dan ik gepland had", begint de Oostenrijker, om vervolgens zijn vroege aftocht toe te lichten: "Ik moet eerlijk bekennen dat de alcohol bij mij, net zoals bij vele anderen overigens, iets harder aankwam na de enorme inspanningen."

Red Bull met laatste adem

"Ik ben daarom vroeger naar huis gegaan, al kon ik daar evengoed de slaap niet vatten. Ik heb daarop tot een uur of vijf in de ochtend op het balkon gezeten", vervolgt Marko, om vervolgens nogmaals aan te geven dat de inspanningen van de voorbije weken écht goed feesten verhinderden. Niet alleen voor hem.

"We hebben zo veel gegeven in die laatste drie weken. Sommige monteurs dreigden op omvallen te staan, het leek bij vlagen wel of ze hadden gedronken. Als dan uiteindelijk die ontlading komt, dan is dat eventjes iets teveel."

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen wordt nog zeven of acht keer wereldkampioen"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op het nieuws van de afgelopen week. De WTCR-coureur gelooft niets van de geruchten dat Lewis Hamilton zou stoppen met de Formule 1. Hij is daarnaast van mening dat Max Verstappen het niet bij één wereldtitel laat en denkt dat de Nederlander wellicht het record van Schumacher gaat verbreken.

9 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"