Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verrast door 'ongelooflijke' ommezwaai bij Red Bull en Verstappen

Helmut Marko is verbaasd over de dominantie van Red Bull dit seizoen, terwijl het team vaak pas later in het seizoen op stoom komt.

Na een ijzersterke periode van Max Verstappen en Red Bull, waarbij er zes races op rij werden gewonnen door het team (waarvan eentje zege voor Sergio Perez en vijf voor de Nederlander), gaan het team en haar coureur ruimschoots aan de leiding in het kampioenschap. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is het opvallend, zo vertelt hij in gesprek met Autosport . Normaal komt zijn team helemaal niet zo goed uit de startblokken. "We zijn bezig aan een ongelooflijke reeks. Normaal moeten we altijd in de achtervolging tijdens de eerste helft van het seizoen, maar nu domineren we. Je mag toch zeggen dat je dominant bent als je zeven van de eerste negen races wint!"

Marko waakt voor betrouwbaarheid

Terwijl Verstappen na zijn twee uitvalbeurten aan het begin van het jaar nog een grote achterstand op Charles Leclerc had, is dat beeld nu compleet anders. Marko rekent zich daarom niet rijk, omdat hij weet dat problemen zo alles kunnen veranderen. "Het kan snel omslaan. Het belangrijkste is dat je de finish haalt en dingen met de betrouwbaarheid ontwijkt." Afgelopen weekend was het Sergio Perez die de pineut was toen zijn Red Bull RB18 stilviel. Volgens Marko blijven er altijd zorgen. "De betrouwbaarheid is altijd een zorg als je een auto hebt die zo op de limiet zit. Dat zie je bij Ferrari. Het enige team dat nog geen uitvalbeurt met een technische oorzaak heeft gehad, is Mercedes, maar zij hebben wel een aantal races wat moeten liften vanwege oververhittingsproblemen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola