© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Verstappen had 'm kunnen winnen"

22 okt. 2018 10:15 Jan van der Burgt 3 reacties
Red Bull's Helmut Marko is net als teambaas Christian Horner wederom onder de indruk van Max Verstappen. De Oostenrijker denkt dat Verstappen in Austin had kunnen winnen, zeker als hij verder naar voren was gestart.

Max Verstappen reed van de achttiende naar de tweede plaats tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Helmut Marko is vol lof over het optreden van de jonge Nederlander: "Om zo van achteren naar voren te rijden, dat is natuurlijk geweldig. Als Max Verstappen verder naar voren was gestart, dan zou hij sowieso gewonnen hebben", aldus Marko na de inhaalrace van de Nederlander.

Dat Verstappen uiteindelijk niet heeft gewonnen, heeft volgens Marko alles te maken met de oprukkende Lewis Hamilton achter hem: "Op het moment dat hij wilde en kon aanvallen bij Kimi Raikkonen, kwam hij ook onder druk te staan van Hamilton. Hij moest verdedigen, waardoor Raikkonen zonder problemen naar de overwinning kon rijden."

Helmut Marko was uiteraard een stuk minder te spreken over het uitvallen van Verstappen's teamgenoot Daniel Ricciardo. Een batterijprobleem zorgde ervoor dat de Australiër zijn auto naast de kant stil moest zetten: "Wat kan je doen?", verzucht Marko. "Het was hetzelfde probleem als in Bahrein dat de kop op stak."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen