Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Verstappen had 'm kunnen winnen"

Red Bull's Helmut Marko is net als teambaas Christian Horner wederom onder de indruk van Max Verstappen. De Oostenrijker denkt dat Verstappen in Austin had kunnen winnen, zeker als hij verder naar voren was gestart.

Max Verstappen reed van de achttiende naar de tweede plaats tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Helmut Marko is vol lof over het optreden van de jonge Nederlander: "Om zo van achteren naar voren te rijden, dat is natuurlijk geweldig. Als Max Verstappen verder naar voren was gestart, dan zou hij sowieso gewonnen hebben", aldus Marko na de inhaalrace van de Nederlander.

Dat Verstappen uiteindelijk niet heeft gewonnen, heeft volgens Marko alles te maken met de oprukkende Lewis Hamilton achter hem: "Op het moment dat hij wilde en kon aanvallen bij Kimi Raikkonen, kwam hij ook onder druk te staan van Hamilton. Hij moest verdedigen, waardoor Raikkonen zonder problemen naar de overwinning kon rijden." Helmut Marko was uiteraard een stuk minder te spreken over het uitvallen van Verstappen's teamgenoot Daniel Ricciardo. Een batterijprobleem zorgde ervoor dat de Australiër zijn auto naast de kant stil moest zetten: "Wat kan je doen?", verzucht Marko. "Het was hetzelfde probleem als in Bahrein dat de kop op stak."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden