Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Verstappen heeft Hamilton heel duidelijk gemaakt waar Red Bull staat"

Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden op de vrijdag in Bahrein en dat stemde Red Bull-adviseur Helmut Marko natuurlijk uitermate tevreden. Hij deelt daarop een plaagstootje uit aan Mercedes, maar wil de Duitse constructeur ook nog altijd niet onderschatten.

Helmut Marko maakt na de eerste twee vrije trainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein een voorzichtige balans op. Hij zag hoe Max Verstappen naar de snelste tijd reed in de tweede vrije training en dat doet hem vermoeden dat Red Bull er gewoon goed voor staat. "Ik denk dat wij een stap voor lopen op de rest", zo klinkt het tegenover Motorsport-Magazin optimistisch. Direct daarna volgen de voorzichtige kanttekeningen: "Mercedes zal de motoren wat verder opschroeven. Ik geloof zelfs dat ze dichterbij ons zullen zitten en misschien zelfs wel voor ons staan in de kwalificatie."

Marko beoordeelt Ferrari

"Echter, Max Verstappen heeft Lewis Hamilton heel duidelijk gemaakt waar Red Bull staat", vervolgt de Oostenrijkse teamadviseur met een vleugje venijn. Hij zag ook Ferrari goed van voren meedoen, maar zag de Scuderia ook falen in wat hij denkt dat een groter doel was van Ferrari op de vrijdag. "Ik ben ervan overtuigd dat Ferrari de snelste tijd van de dag wilde noteren." Daar kan Marko overigens weleens gelijk in hebben, want Charles Leclerc ging heel laat nog op zachte banden de baan op, maar hij stuitte in die laatste run op verkeer. Het verschil van net geen negen honderdsten van een seconde was evengoed klein te noemen.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin