Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt pijnlijk oordeel na verlies Perez: 'Max heeft hem een lesje geleerd'

Helmut Marko is blij dat Max Verstappen een spectaculaire inhaalrace kon rijden in Miami. Als de Limburger op poleposition had gestaan, dan werd de zondag wel heel saai. Bovendien kon Verstappen zijn teamgenoot, Sergio Perez, een lesje leren.

Max Verstappen maakte er in Miami nog een beetje een show van door vanaf de negende startplaats naar de overwinning te rijden. Na een matig kwalificatieresultaat, veroorzaakt door een foutje van de Nederlander en een crash van Charles Leclerc, moest hij vanuit het middenveld starten. Dit was echter geen enkel probleem voor Verstappen.

Red Bull-adviseur Helmut Marko is trots op zijn coureur en de inhaalrace. "Dat was een prachtige demonstratie van Max over hoe je moet inhalen. Een feest voor de ogen!", zo reageert de 80-jarige na afloop van het raceweekend bij OE24. Ook de inhaalactie op Sergio Perez viel in de smaak bij Marko. "Dat was gecontroleerd. Zoals we eerder hebben gezegd: zolang er geen gevaar is van anderen die in de buurt rijden, laten we de twee racen. Daar blijf ik bij."

Saaie race

Marko was stiekem wel blij dat er een Verstappen-masterclass was te zien op het Miami International Autodrome. "Stel dat Max vanaf poleposition was gestart... dan was de race heel saai geworden." Opnieuw scoorde Red Bull een één-twee en verwacht werd dat Perez de overwinning zou claimen vanaf poleposition, maar dit liep dus anders.

Gevraagd of Verstappen zo duidelijk heeft gemaakt wie de grote favoriet is in de titelstrijd van dit Formule 1-seizoen, is Marko direct. "Eigenlijk was dat altijd al duidelijk", zo benadrukt Marko. "Checo is sterk op de stratencircuits, maar in Miami leerde Max iedereen weer een lesje. Hoe hij de banden kan sparen, dat doet niemand hem na."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi