Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Verstappen kan zijn biezen eerder pakken dan iedereen denkt"

Dat Helmut Marko lovend is over Max Verstappen en zijn prestaties is al lang geen geheim meer. De Red Bull-adviseur doet er echter weer een schepje bovenop en vergelijkt de Nederlander met de allergrootsten in de F1. Maar of hij net als anderen zeven kampioenschappen gaat veroveren, dat betwijfelt hij.

Red Bull heeft twee coureurs naar een WK-titel (of meerdere) kunnen helpen in de Formule 1. Sebastian Vettel en Max Verstappen hebben ten minste een titel achter hun naam staan, maar ondanks het feit dat Vettel er vier heeft en Verstappen bezig is met zijn tweede titel, vindt Helmut Marko de Nederlander de allerbeste. In een interview met Sport1 spreekt hij zijn lof uit over de huidige nummer één in het WK. "Hij is zeker weten de snelste coureur die Red Bull ooit heeft gehad." Dus ook sneller dan Vettel? Daar hoeft Marko niet lang over na te denken. "Zeker. Max heeft geen opbouw nodig en zit gelijk op de limiet. Hij kan direct vol gas rijden." "Dat is een ongelooflijk natuurlijk talent wat hem uitzonderlijke snelheid geeft. Daarnaast heeft hij ook nog eens een fantastische controle over zijn auto, vooral als hij op de limiet rijdt. Daarom vergelijk ik hem vaak met Ayrton Senna in zijn vroegere jaren."

Verstappens carrière kan zomaar klaar zijn

Het doel met Verstappen is duidelijk. "Meer wereldtitels", zegt Marko nuchter. Hierbij legt hij wel uit dat ze er niet op mikken héél lang door te gaan. Net zo veel titels behalen als zevenvoudig wereldkampioenen Lewis Hamilton en Michael Schumacher, dat zit er misschien niet in. "Ik betwijfel of we Max zullen zien racen tot hij alle records gebroken heeft. Zelfs als hij het kon", voorspelt de Red Bull-adviseur. "Hij is een man die onmiddellijk zijn spullen pakt en vertrekt als hij het niet meer naar zijn zin heeft. Hij zal voor geen geld ter wereld blijven. En dat kan sneller gebeuren dan iemand denkt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"