Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: "Verstappen moet zich meer gedeisd houden om F1-wereldkampioen te worden"

Max Verstappen moet in 2020 mee kunnen doen in de strijd om de wereldtitel. Daarvoor moet de nieuwe auto goed zijn, de motor moet goed zijn, maar ook Max Verstappen mag niks laten liggen. Teamadviseur Helmut Marko heeft wel een idee waar de Nederlander nog net wat extra's kan vinden.

Verstappen pole Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Want, zo legt Helmut Marko in gesprek met Motorsport Magazin uit, de titelstrijd wordt niet enkel op de baan uitgevochten. Ook daarnaast moet Max Verstappen volgens de Red Bull-adviseur laten zien dat hij een waardig wereldkampioen is, en dat betekent in dit geval dat hij zich soms wat meer gedeisd moet houden.

"Het is bewonderenswaardig dat Max Verstappen staat voor wat hij denkt, en dat past ook bij het imago dat Red Bull Racing heeft. In de jacht op een WK-titel moet je soms echter wat diplomatieker te werk gaan", aldus de Oostenrijker.

In het interview komen twee voorbeelden naar voren waarin Max Verstappen misschien wél een blad voor de mond had moeten nemen, bijvoorbeeld in Mexico, toen hij zonder af te remmen was doorgereden onder geel na de crash van Bottas. "Zag het eruit alsof ik van mijn gas ben gegaan?", antwoordde hij net iets te snel op de vraag in de persconferentie.

Volgens Marko was de persdame van Red Bull op dat moment niet op de hoogte van een onderzoek naar Verstappen, waardoor ze Verstappen niet goed genoeg kon instrueren, maar ook Verstappen gaat niet volledig vrijuit, omdat hij juist daarom voorzichtiger had kunnen zijn: "Maar hij heeft daarvan geleerd."

"Max moet af en toe wat terughoudender zijn en zijn eigen waarheid voor zich houden", vervolgt Marko, die daaropvolgend aangeeft dat Verstappen daardoor niet per se minder spraakmakend wordt: "Dan blijft hij alsnog genoeg ruwe kantjes behouden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend